Keskusta
07.04.2017

Vilkaisu viikkoon

Etelä-Savossa on ollut sunnuntaina pidettäviin kuntavaaleihin liittyen hyviä tapaamisia ja keskusteluja monista tärkeistä asioista. Päällimmäisenä mielissä on sote-uudistus ja miten se vaikuttaa ihmisten elämään omassa kunnassa. Meillä Etelä-Savossa lähipalvelut tulee olemaan jokaisessa kunnassa, lähellä ihmistä. Vaativammat palvelut Mikkelissä ja Savonlinnassa, joissa tehdään toimiva työnjako, yhteinen hallinto, jolloin resursseja saadaan itse palveluun, eikä potilaita pompotella vastaanotolta toiselle. Sote-uudistus on nimenomaan potilaslähtöinen, eikä hallintolähtöinen.

Kunnanvaltuutetut päättävät edelleen monista kuntalaisille tärkeistä asioista edelleen kuten lasten- ja nuorten koulutuksesta, kunnan elinvoimasta ja maankäytöstä. Yhdessä maakunnan kanssa ratkotaan sote-palveluihin liittyvät asiat.

Tärkeintä on äänestää sunnuntaina ja huolehtia siitä, että kaikki muutkin käyttävät äänioikeuttaan
-satoi tai paistoi. Minulta on kysytty jokaisessa koululaistentissä, miksi valitsin keskustan, vastasin, että vain Keskusta ajaa koko Suomen asiaa ja sitä että kaikkialla maassa on mahdollisuus asua, yrittää ja tehdä työtä.