Keskusta
11.03.2017

Vilkaisu Eduskunnan viikkoon

Eduskunta sai käsiteltäväksi hallituskauden tärkeimmän asian eli sote- ja maakuntauudistuksen. Laaja ja välttämätön uudistus, joka tulee antamaan perustan 18 itsehallinnolliselle maakunnalle, joiden tehtävänä on uudistusten rakentaminen jokaisen maakunnan tarpeet huomioiden.

Kansanvalta vahvistuu sillä kunnissa ja maakunnissa päättäjät valitaan vaaleilla. Muutos tulee olemaan suuri, kun 400 eri viranomaisen ja toimielimen tehtävät siirtyvät 18 maakunnan vastuulle.

Puolustusselonteko saatiin myös Eduskuntaan. Maanpuolustuksesta on hyvä puhu niin tärkeä asia se meille on. Selonteossa Eduskuntakeskustelu osoittautui pääsääntöisesti yksituumaiseksi. Maallamme on puolustuksen alalla laaja yhteistyöverkosto, sisältäen pohjoismainen yhteistyön,EU:n puolustuspolitiikan syventämisen ja kumppanuuden Naton kanssa. Puolustusyhteistyötä on kehitettävä pitkäjänteisesti, johdonmukaisesti ja suunnitelmallisesti.

Kuten jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth on todennut: ”Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa”.

Tänään lauantaina sain viedä tervehdyksen pääkaupunkiseudun metsänomistajille, jotka miettivät miten ja milloin metsät siirretään seuraavalle sukupolvelle. Erityisen ilahduttavaa oli ne monet paikalle saapuneet perheet, jotka pohtivat yhdessä miten suvulle kuuluneita metsiä tulevaisuudessa hoidetaan. Hallituksen kannustavat ja hyvät metsäveropäätökset vaikuttavat positiivisesti metsänomistajiin.