Keskusta
16.07.2014

Tiedote: Maaseudun joukkoliikenne tarvitseen kokonaissuunnitelman

Lehdistötiedote 16.7.2014

Kansanedustaja Jari Leppä (Kesk):

Maaseudun joukkoliikenne tarvitseen kokonaissuunnitelman

Haukivuoren aseman ja junaliikenteen laukkauttamisesta siellä on tullut poliittinen pelinappula, jossa hallituspuolueissa pelataan haukivuorelaisten ja lähialueen ihmisten joukkoliikennepalveluilla. Liikenneministerit, kaksi kokoomuslaista ja valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri, yksi vihreä puhuvat kauniisti haukivuorelaisten palveluista ja kokonaisvaltaisesta joukkoliikenteen tarkastelusta. Kuitenkin VR:n annetaan lakkauttaa asema ja junavuorot, sekä vähennetään 200 sataa linja-autovuoroja Itä-Suomessa ja kuin pisteenä iin päällä annetaan pienenpien teiden rappeutua.

Tämäkö on sitä kokonaisvaltaista joukkoliikenteen palveluiden kehittämistä ja maaseudun asukkaiden ja yritysten tarpeisiin vastaamista, jota Kataisen-Stubbin hallitus haluaa?

Maaseudun asukkaille ja yrittäjille puhutaan hallituksen taholta yhtä ja tehdään toista. Tätä ei voi hyväksyä. Hallituksen on joko toimittava puheittensa mukaan tai sitten on muutettava puheet tekoja vastaaviksi, Haukivuoren junaliikenteen turvaamista on hyvä aloittaa ja tehdä aidosti koko joukkoliikennettä ja sen palvelutason turvaamista koskeva suunnitelma. Nyt tällainen osaoptimointi nakertaa pala kerrallaan maaseudun joukkoliikennepalvelut ja lopettaa ne kohta kokonaan.

 

Lisätietoja:

Jari Leppä

puh. 050 5113041