Keskusta
02.02.2017

Suomi on makean veden suurmaa – tänne ei tuontivettä tarvita

Kansanedustaja, Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä (Kesk):

Suomi on makean veden suurmaa – tänne ei tuontivettä tarvita

Suomi on todellinen makeanveden ja vesiteknologian suurmaa. Meidän vesivarantomme ovat valtavat ja veden laatu erinomainen. Meillä on parempaa vettä hanassa kuin moni pullovesi. Vesiteknologia-osaaminen on myös meillä huippuluokkaa. On täysin käsittämätöntä, että Lahden Hiihdon MM-kisoihin tuodaan vettä Englannista. Salpausselän alue on yksi tunnetuimpia pohjavesialueita maassamme ja siitä huolimatta vettä tuodaan muualta.

MM-kisat olisivat loistava paikka markkinoida ja edistää vientiä. Tuoda vahvasti esille Suomen mahdollisuuksia vettä, ruokaa, puutuotteita ja muita uusiutuvista materiaaleista valmistettuja tuotteita, meidän vahvuuksiamme. Tällaisia kansainvälisiä markkinointi mahdollisuuksia ei tulisi sivuuttaa. Sama koskee kaikkea meidän kansainvälistä toimintaamme lähetystöistä Finnairiin. Vienninedistämiseen on saatava uudenlaista tehokkaampaa otetta.

Hallituksella on ohjelmassaan ”sinisen biotalouden edistäminen”. Ohjelmalle on todella tarvetta ja mahdollisuudet merkittävään vienninkasvuun hyvät. Tämän kaltaiset Lahden MM-kisojen veden tuontiuutiset on saatava kääntymään veden vientiuutisiksi.