Keskusta
03.05.2018

Suomi ei parane pelottelemalla

Kun demarien vappupuheita kuunteli, niin kadotus uhkaa Suomea. Tosiasioiden valossa Suomella on hyvä kasvuvauhti. Keskusta lupasi vaaleissa laittaa Suomea kuntoon ja sen olemme tehneet.

Sipilän hallitus on tehnyt työllistävää ja uudistavaa politiikkaa. Kolmessa vuodessa on jo 90 000 ihmistä lisää saanut töitä. Demarit onnistuivat edellisen hallituskauden aikana hukkaamaan työpaikkoja käytännössä saman verran.

Vaihtoehdot pöytään miten SDP:ssä, vihreissä, vasemmistoliitossa tehtäisiin toisin? Viime vaalikauden jälkiä korjataan edelleen. Ainakin menoja keksitään lisää, kun SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne latoi vappupuheessaan vaalilupauksia pöytään yli miljardin euron arvosta. Rahat näiden lupausten lunastamiseen taitavat olla vielä hakusessa.

Heikompien asemaa on parannettu hallituskauden aikana monin tavoin. Esimerkiksi pienituloisimpien eläkeläisten takuueläkettä korotettiin ja pienituloisille lapsiperheille suunnataan 80 euroa lisätukea kuukaudessa.

Kaakkois-Suomen menestyksen kannalta on tärkeää, että biotalouden nousu vetää metsätalous edellä. Myös maatalouden ja koko ruokaketjun pärjäämisen kannalta on tehty monia pitkään kaivattuja uudistuksia.

Sote- ja maakuntauudistusta tehdään, jotta tulevaisuudessakin saadaan hyvää terveydenhuoltoa, hoivaa ja jotta maakunnat saavat enemmän valtaa päättää itse asioistaan. Maakuntiin tarvitaan yksituumaisuutta ja sitä, että keskitämme voimamme kehitystyöhön ja maakuntamme kasvuun, emmekä keskity kiistelemään yksityiskohdista.

Keskusta haluaa jatkaa Suomen kehittämistä ja uudistamista seuraavallakin vaalikaudella.
Haluamme nostaa työllisyysasteen vähintään 75 prosenttiin ja luoda 100 000 uutta työpaikkaa. Sipilän hallituksen ensimmäinen kausi on osoittanut, että tähän on kovalla työllä myös mahdollista päästä.

Suomen uudistamisessa tarvitaan edelleen yhdessä päättämisen kykyä ja yhteistyöpolitiikkaa, pikavoitoilla tai irtiotoilla ei maan asioita hoideta. Tarvitsemme vakautta, uudistuksia, oikeudenmukaisuutta ja talouskasvua vauhdittavia päätöksiä.

Jari Leppä
Maa- ja metsätalousministeri (kesk)

Kirjoitus on julkaistu Kaakkois-Suomen maakuntalehdissä