Keskusta
12.10.2015

Suomella ei ole varaa jättää maaseudun mahdollisuuksia hyödyntämättä

Kansanedustaja Jari Leppä (Kesk) Maaseutupäivässä Mikkelissä:

 

Suomella ei ole varaa jättää maaseudun mahdollisuuksia hyödyntämättä

 

Suomen taloutta ja hyvinvointia voidaan vahvistaa merkittävästi hyödyntämällä biotalouden mahdollisuudet. Biotalouden perusta eli raaka-aineet, tulevat maaseudulta. Raaka-aineiden lisäksi biotalous tarvitsee kehittyäkseen investointeja, uutta teknologiaa ja tutkimusta. 

Vähättelypuheenvuoroilla ”navettanäpertelystä” tai ”ettei maa-ja metsätaloudella ole merkitystä Suomen kauppa- ja vaihtotaseeseen”, osoitetaan ettei ymmärretä biotalouden merkitystä ja halutaan jatkaa nykyisenkaltaisella fossiitalouden öljyn- ja hiilenmustalla yhteiskuntapolitiikalla.

Hallituksella on erittäin kovat biotalouden tavoitteet ja ne hyödyttävät koko maata, mutta erityisesti Etelä-Savoa. Biotalouden edellytyksiä halutaan edistää voimakkaasti kärkihankkein, liikenneinfran kehittämisellä jne.

Valtakunnallisten toimenpiteiden lisäksi voimme täällä Etelä-Savossa tehdä myös alueellisesti paljon. Aloitetaan seuraavista toimenpiteistä: Julkisessa ruokailussa käytetään vain suomalaisen lainsäädännön vaatimukset täyttäviä raaka-aineita. Maakunnan kaupoissa ei enää käytetä öljypohjaisia muovipusseja. Saimaa brändätään kunnolla – vrt. Lappi. Talot rakennetaan sokkelista ylöspäin puusta, työtä riittää betoni ja metalliteollisuudellekin. Viranomaistoiminta etsii aina ratkaisuja investointien ja hankkeiden toteuttamiselle – ei estä, eikä hidasta niitä.

 

Lisätietoja:

Jari Leppä

puh. 050 5113041