Keskusta
18.07.2020

St. Michel ravien avaus

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä

18.7.2020 St. Michel lauantaipäivän avaus

Hyvä St Michel väki!

Vauhtijuhlat ovat alkamassa Mikkelin uusitulla kaviouralla, nyt poikkeuksellisin järjestelyin.

Alkuvuosi on haastanut koko yhteiskuntaa, myös hevosalaa koronan myötä, erittäin voimakkaasti. Ravialakin sai koronasta omat kolhunsa.

Ravit saatiin käyntiin toukokuussa, ensimmäisenä urheilu- ja yleisötapahtumana.

Ravien järjestäjät ja yleisö on näyttänyt vastuullista suuntaan muiden tapahtuminen järjestäjille ja hyvin on näyttänytkin. Raviala ansaitsee tästä suuret kiitokset.

Nyt jos koskaan tarvitaan hevosalalla vahvaa yhteistyötä ja myös uudistumishalua, niin alan sisällä, suhteessa sidosryhmiin, yhteistyötahoihin kuin ympäröivään yhteiskuntaankin. Tätä työtä haluaa valtiovalta tukea, kannustaa ja mahdollistaa. Tavoitteena meillä täytyy olla alan rahavirtojen kasvu nykyisestä noin 800 miljoonan euron tasosta sekä alan työllisten lisääntyminen. Potentiaalia näihin tavoitteisiin alalla on.

Hevosala tarvitsee ammattilaisia, harrastajia, yleisöä, nuoria ja kansainvälisyyttä.

Hyvä St Michel yleisö!

Mikkelin ravirata on tehnyt mittavan kaviouran kunnostushankkeen. Nopeudestaan kuulu ravirata on nyt entistäkin nopeampi. Tämä on tunnelman lisäksi Mikkelin ehdoton valttikortti.

Meidän jokaisen huulilla on varmasti kysymykset: kuinka monta uutta ennätystään hevoset näiden kahden päivänä aikana juoksevat.

Kuinka monta uutta Suomen-, Euroopan tai jopa maailmanennätystä nähdään.

Tänään iskevät yhteen kovat Suomenhevoset jotka tavoittelevat Suurmestarin titteliä ja huomenna saattaa jäädä historiaan 18-vuotta vanha Varennen juoksema silloinen maailmanennätys 09,3. Rikkooko sen italialainen Varennen poika vai Juvan vautihirmu vai joku muu maailman luokan ravureista. Siinä meille kaikille kutkuttavaa jännitettävää.

Hyvä raviväki!

St Michel 2020 vauhtijuhla, Mikkelin upeissa puitteissa ja tunnelmassa starttaa hetken kuluttua – vauhdin uusi aika alkakoon!

Toivotan Teille kaikille antoisaa ja jännittää ravipäivää!