Keskusta
24.06.2019

Säkkinen, Haapaniemi ja Kimmo ministeri Lepän erityisavustajiksi

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on kutsunut erityisavustajikseen Teppo Säkkisen, Satu Haapaniemen ja Annukka Kimmon. Säkkisen vastuulla ovat luonnonvarat ja Haapaniemen vastuulla maatalouteen sekä ruokaan liittyvät kysymykset. Kimmo vastaa ministerin suhteista eduskuntaan ja sidosryhmiin sekä lehdistöasioista.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Säkkinen on kotoisin Rovaniemeltä. Hän on aiemmin työskennellyt mm. kehitysyhteistyöjärjestöissä, eduskunta-avustajana ja toimittajana sekä toiminut Suomen Lukiolaisten Liiton ja Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana. Säkkinen jatkaa tehtävässä aloitettuaan edellisen hallituksen toimikaudella.

Kokkolasta kotoisin oleva Haapaniemi on valmistunut maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan valtio-oppi. Hän on toiminut aikaisemmin eduskunta-avustajana. Haapaniemi on toiminut myös ministeri Lepän erityisavustajan virkavapaan sijaisena edellisen hallituksen toimikaudella.

Annukka Kimmo siirtyy ministeri Lepän erityisavustajaksi eduskunnasta eduskunta-avustajan tehtävästä. Lappeenrantalaisella Kimmolla on pitkä työkokemus eduskunnasta ja järjestötyöstä sekä erilaisista metsäalan luottamustehtävistä. Koulutukseltaan hän on tradenomi ja tiedottaja.

Maatalousasioista vastaavana erityisavustajana vuodesta 2016 toimineen Risto Lahden tehtävä päättyi 13.6. hänen siirtyessä uusiin tehtäviin. Haapaniemi ja Kimmo aloittavat tehtävässä 24.6. alkaen.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
erityisavustaja Teppo Säkkinen, p. 050 516 2868
erityisavustaja Satu Haapaniemi, p. 050 400 5193
erityisavustaja Annukka Kimmo, p. 050 478 0226

Sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi(at)mmm.fi