Keskusta
17.03.2014

Saamattomuuteen ja virhearviointeihin ei ole varaa

Harvoin on hallituspuolueen ryhmäjohtaja arvioinut opposition tekemiä talouteen liittyviä avauksia yhtä pieleen kuin Backman (SDP) teki eilen, arvioidessaan Keskustan ehdotuksia. Suomen talous on Kataisen hallituksen ”ansiosta” sellaisessa kunnossa, että kenelläkään meillä ei luulisi olevan varaa ampua tutkimatta alas yhtäkään uutta talouden kohentamisehdotusta.

On täysin käsittämätöntä, että vieläkään ei näköjään olla hallituspuolueissa herätty maan taloustilanteen vakavuuteen. Muu Eurooppa, naapuri Ruotsia myöten, alkaa pikkuhiljaa toipumaan syöksykierteestä ja niissä talous kasvaa ja oman maamme talous jatkaa alamäkeään. Meillä aina vaan jatkuu valtiontalouden ja kauppa- ja vaihtotaseen  vajeiden kasvu.

Maltillinen tuporatkaisu ja yhteisöveron alennus eivät riitä suuntaa kääntämään. Missä ovat yrittäjyyden ja investointien kannusteet, missä on hallituksen lupaamat sote-uudistus ja velkakierteen katkaisu ja työllisyyden kohentuminen. Missä ovat kotimaista tuotantoa edistävät toimet mm. energiapolitiikassa. Missä on yritysten rahoitusta turvaavat ratkaisut. Missä välttämättömien väyläinvestointien uudet rahoitusmallit. Missä näkymä tulevasta.

Kysymyksiä on hallitukselle enemmän kuin vastauksia!

Kohta kolme vuotta on Keskusta ja puheenjohtaja Sipilä esittänyt ratkaisumalleja näihin kysymyksiin ja yhtä kauan on hallitus kaiken torjunut. Näkyy edelleenkin hallituspuolueilla olevan varaa torjua nämä ehdotukset ja olla tarttumatta niihin. Suomalaisilla ja kansataloudellamme tähän ei varaa ole.

Nyt tarvitaan aitoja ja tuntuvia tekoja, eikä jatkuvia poliittisia virhearvioita ja saamattomuutta.

Keskusta jatkaa tasapainoisen taloudenpidon ja kansalaisten huolenpidon linjallaan. Toivottavasti myös hallitus tekee niin.

Lisätietoja:
Jari Leppä
puh. 050 5113041