Keskusta
09.06.2016

Keskustan Kosonen ja Leppä: Vekaransalmen lossi korvataan sillalla

Keskustan eteläsavolaiset kansanedustajat Hanna Kosonen ja Jari Leppä iloitsevat Sulkavan Vekaransalmen lossin korvaamisesta sillalla. Hankkeelle on luvassa valtionrahoitusta 19,4 miljoonaa euroa.

Päätös on osa Sipilän hallituksen toista rahoituspakettia väylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi. Aiemmin tänä vuonna julkaistiin 600 miljoonan euron ykköspaketti, nyt päätettiin yhteensä 364 miljoonan euron kakkospaketista.
Kosonen ja Leppä ovat myös tyytyväisiä, että valtatie 23 parantaminen välillä Varkaus-Viinijärvi saa valtiolta 4,3 miljoonaa euroa Sarkamäen ohituskaistojen rakentamiseen. Lisäksi hallitus tunnistaa yksityisteiden ratkaisevan tärkeän merkityksen maaseudun ja biotalouden hyödyntämisessä lisäämällä yksityisteiden määrärahoja 30 miljoonalla eurolla.

Kansanedustajat korostavat investointien merkitystä niin turvallisuuden kuin elinkeinoelämän ja aluetalouksien kannalta. Sekä korjausvelkahankkeet että viime viikolla julkistetut laajakaistainvestoinnit tukevat hallitusohjelman kärkitavoitteita Suomesta biotalouden edelläkävijämaana sekä digitalisaation edistämistä.

– Erityisesti Vekaransalmen siltahanke on todella hyvä uutinen Etelä-Savolle ja Sulkavalle. Kiinteä tieyhteys tarkoittaa vapaata kulkua vesistön yli ja poistaa vesiliikenteen aiheuttamat viivytykset. Tämä tarkoittaa uutta aikakautta Sulkavan saaristolaisille. Tieinvestoinnit luovat työpaikkoja joka puolelle Suomea. Etelä-Savossa tätä piristysruisketta todellakin tarvitaan, toteaa Kosonen.

– Tehdyt lisärahoituspäätökset ovat merkittävät elinkeinojen, investointien, työpaikkojen luomisen ja yleensä maaseudun elinvoiman kannalta, Leppä sanoo.

Vekaransalmen hankkeen tavoitteena on seututien parantaminen korvaamalla Vekaransalmen lossiyhteys sen pohjoispuolelle sijoittuvalla kiinteällä 622 metrin sillalla, jonka hyötyleveys on 8,5 metriä ja alikulkukorkeus 24,5 metriä. Siltaa varten rakennetaan kaikkiaan noin 1,9 kilometriä uutta tietä ja sekä yksityistiejärjestelyt. Sillan rakentamisen myötä 76 t yhdistelmät voivat liikennöidä reitillä. Kiinteällä siltaratkaisulla taataan myös vesiliikenteen esteetön kulku.

Lisätietoja:
Hanna Kosonen, 040 717 1114
Jari Leppä, 050 511 3041