Keskusta
15.10.2014

Kesk: Kenelle kelpaa palkanmaksu vasta ensi vuonna?

– Kuka työntekijä suostuisi ilmoitukseen, että muuten, palkkapäivä onkin sitten vasta noin vuoden päästä? Sehän pistää asuntolainat, suunnitelmat ja elämän aivan sekaisin.

Näin sanoo keskustan kansanedustaja Jari Leppä. Hän toteaa, että tilanne on todellisuutta suomalaisille maataloustuottajille, jos julkisuuteen tulleet tiedot toteutuvat. Tuottajien palkasta puolet maksetaan maaseutuviraston kautta EU:lta tulevina tukina.

– Nyt virasto viestittää, että kaikkia ensi vuoden tukia ei voidakaan maksaa ensi vuonna. Millainen sopimusyhteiskunta Suomi on, jos tämä toteutuu, Leppä ihmettelee.

Häntä suututtaa, että maataloustuottajat ovat tehneet valtion kanssa sopimuksen siitä, että tuet hoidetaan tietyssä ajassa tietyllä järjestelmällä.

– Yhtäkkiä maksajakonttori ilmoittaakin, ettei tämä menekään näin. Millainen sopimusyhteiskunta tämä oikein on, Leppä kysyy.

Hän kysyykin, mitä maatalousministeri Petteri Orpo (kok) aikoo tehdä tälle hallinnoimansa ministerinsalkun asialle.

– Jos tällainen meno jatkuu, meiltä loppuu Suomessa suomalainen ruoka. Sitä ennen loppuvat työikäiset ja –kykyiset tuottajat, jotka ovat juuri investoineet suomalaiseen ruuantuotantoon, Leppä muistuttaa.

Lue lisää Lepän kommentteja: www.keskusta.fi

Lisätietoja:
Keskustan maatalouspoliittisen ryhmän vetäjä, kansanedustaja Jari Leppä, 050 511 3041.