Keskusta
12.01.2014

Johtaako hallitusta kukaan?

Hallituksen toiminta vaikuttaa yhä enemmän draama-sarjalta.  Juonenkäänteissa on sekavuutta, juonittelua, epäselvyyksiä, ilman johtolankaa poukkoilua ja loppujen lopuksi mitään ei oikein tapahdu.

”Kokoomus epäilee SDP:tä sote-uudistuksesta, SDP Kokoomusta kunta-uudistuksesta, Vihreät pitävät hallituskumppaneitaan pihdeissään, eivätkä oikein itse tahdo pysyä kaidalla tiellä, Vasemmistoliitto on hukassa muuten vaan, eikä kokonaisuutta johda kukaan”.

Suomi tarvitsee uudistamista, mutta nykyisellä hallituksella ei näytä uudistuksiin rahkeita olevan. Aika tuntuu menevän keskinäiseen kinasteluun ja hallitusohjelman ylevä nimi ”Oikeudenmukainen, avoin ja rohkea Suomi” tuntuu olevan käytännön tasolla yhä kauempana.

Kun uudistukset eivät etene, niin hallitus näyttää ottavan pakot käyttöön. Kuntia on Kokoomuksen mielestä pakko saada yhteen, siis sinne tarjoillaan nyt pakkoa, vaikka kaikki hallituspuolueet ovat vakuuttaneet ettei pakkoliitoksia tehdä. Näin myös pakotettaisiin perustuslaki taipumaan poliittisten intohimojen edessä. Vihreät ovat pakottaneet turpeen verotuksen nostoon, jolloin on tuotu ennätysmäärin kivihiiltä maahan. Ruokaa tuodaan Suomeen yhä vaan enemmän, viljelijät on ahdingossa ja hallitus kehuu maataloussaavutuksillaan ja kertoo että Komissio pakotti hylkäämään artiklan 141.

Näin sekavaa poliittista tilannetta en ole kansanedustaja aikanani kokenut. Tämä vielä nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, jossa vaadittaisiin poikkeuksellisen voimakkaita ja määrätietoisia ja kannustavia päätöksiä ja selkeää linjaa, jolla varmistettaisiin hyvinvointimme ja kohennettaisiin talouttamme. Pakkotoimenpiteillä ei eri tahoja saada sitoutumaan päätöksiin, eikä vaikuttavia pitkäjänteisiä uudistuksia aikaiseksi.

Onkin kysyttävä, johtaako tätä hallitusta ja uudistuksia joku ja jos johtaa niin kuka ja miten?

Nyt tarvitaan otetta jolla saadaan investointeja ja työllisyyttä kohennettua ja talous kasvu-uralle. Pelkkä asioiden pyörittely ja uusien työryhmien asettaminen ja selvitysten teko ei vie toivottuun maaliin. En myöskään jaksa ymmärtää miksei Keskustan esittämiä, perusteltuja ja laajan asiantuntijajoukon kannattamia ehdotuksia esim. taloudesta ja sote-uudistuksesta noteerata ja laiteta toimeksi. Suomella ei ole varaa nykyisenkaltaiseen sekavaan hallitustyöskentelyyn, vaan tarvitaan määrätietoisia ja johdonmukaisia päätöksiä, joilla talouden suuntaa muutetaan.

Lisätietoja:
Jari leppä
puh. 050 5113041