Keskusta
10.12.2014

Biotaloudella kestävää kasvua – maaseutua tarvitaan

Maaseudun ja biotalouden nimiin vannotaan kaikissa poliittisissa ilmansuunnissa.

Selvitäksemme kuiville nykyisen talousmyrskyn silmästä, Suomilaiva tarvitsee vahvan kapteenin jolla on selkeä suunta. Keskustan selkeä suunta on otettu puheenjohtaja Juha Sipilän vahvassa ohjauksessa, Suomesta on tehtävä biotalouden suurvalta. Siihen meillä on erinomaiset mahdollisuudet ja raaka-aineet, suuret metsävarat, maailman puhtain ja turvallisin ruoka ja pudas vesi.

Maa- ja metsätalouden ja uusiutuvan energian lisäksi keskustalainen biotalous kattaa kaiken, kestävästi luonnonmateriaaleista rakennetun, tuotetun ja koetun. Yhteinen nimittäjä biotalouden eri muodoille on taloudellinen ja ekologinen kestävyys.

Biotalouden mahdollisuudet kasvavat suomalaisella maaseudulla. Keskustalle on täysin selvää, että Suomesta ei voi tulla biotalouden suurvaltaa ilman elinvoimaista maaseutua, vapautta asua, tehdä työtä ja yrittää luonnonvarojemme äärellä. Siksi meidän on pidettävä huoli maa- ja metsätalouden kannattavuudesta, hyvistä liikenneyhteyksistä myös maaseudulla ja toimivista palveluista myös kasvukeskusten ulkopuolella.

Keskustan linja suhteessa maaseutuun ja maaseudun mahdollisuuksiin on kirkas. Maaseutu ei ole ongelma eikä kuluerä, maaseutu ihmisineen ja luonnonvaroineen on oleellinen osa Suomen tulevaisuuden ratkaisuja ja koko maan hyvinvointia.

Fossiilitaloudessa Suomi on matkustajan paikalla, biotaloudessa meillä on mahdollisuus päästä ohjaajan penkille.