Keskusta
06.07.2014

Tiedote: Velvoiteliikenteen poisto VR:ltä Haukivuoren asemalta on jälleen yksi osoitus kokoomuslaisesta keskittämispolitiikasta

Lehdistötiedote 6.6.2014

Kansanedustaja Jari Leppä (Kesk):

Velvoiteliikenteen poisto VR:ltä Haukivuoren asemalta on jälleen yksi osoitus kokoomuslaisesta keskittämispolitiikasta

Ministeri Henna Virkkunen (Kok) on päättänyt poistaa velvoiteliikenteen vuoroja Haukivuoren asemalta. Joukkoliikennepalveluiden taso Haukivuoren alueella alenee tämän ja jo aiemmin tehtyjen linja-autovuorojen merkittävän karsimisen johdosta.

Tämä osoittaa jälleen kerran armottoman keskittämispolitiikan intoa, joka Kokoomuksella on. Samalla tämäkin ratkaisu on taas yksi isku vastoin kasvoja maaseudulla asuville ihmisille. Kokoomus ja koko hallitus puhuu kyllä maaseudusta, biotaloudesta ja suomalaisesta ruuasta kauniisti, mutta käytännön ratkaisut ovat aivan jotain muuta. Tällainen toimintatapa on epärehellistä maaseudulla asuvia ja yrittäviä kohtaan. Hallitus haluaa pakata suomalaiset kaupunkeihin viemällä maaseudulta palvelut.

Virkkusen tekemä ratkaisu näyttää myös tilaustyöltä VR:n suunnalta. Sehän halusi lakkauttaa nämä Haukivuoren vuorot jo aiemmin onnistumatta siinä. Samoin tehty ratkaisu näyttää täysin erilaiselta kuin mitä VR:n hallintoneuvosto linjasi muutama viikko sitten.

 

Lisätietoja:

Jari Leppä

puh. 050 5113041